Rian

René

René (1970) en Rian (1971) Jannink-Schabbink zijn in 2005 begonnen met het houden van legkippen  op erve Daggel in Hertme. (het geboortehuis van Rian) en sinds 2018 is het bedrijf biologisch gecertificeerd en is er ook een neventak bijgekomen ; de verkoop van eieren aan winkels en horeca en is er gestart met de Eitomatiek. 

De passie voor kippen kreeg René al mee vanaf zijn jongste jaren . Zijn ouders hadden in Bentelo (ambt Delden) een opfokbedrijf voor moederdieren waar René tot zijn 23ste fulltime in mee werkte. Nadat René een aantal jaren werkzaam is geweest als uitvoerder in de bouw deed zich de kans voor om in Hertme weer als pluimveehouder aan de slag te gaan. Een keuze waar we nog elke dag gelukkig mee zijn.

Naast het werk op de boerderij is René ook nog steeds werkzaam in de bouw als zelfstandige: René Jannink Timmerwerk & Onderhoud.

De dagelijkse gang van zaken op het pluimveebedrijf  & de eierverkoop worden door Rian gedaan samen met medewerker Edwin

Verse eieren en zuivel zijn dagelijks te koop vanuit een zelfbedieningsautomaat (Eitomatiek).
 
Daarnaast is er een boerderijwinkel waar naast eieren, ook een ruim assortiment andere biologische en lokale producten te verkrijgen zijn.
 
Tevens is er een rustpunt waar de voorbijganger koffie en ijs kan nuttigen en ook zelf een ei kan bakken onder het motto “Bak-oe ‘n ei”. Tevens bevindt zich op het erf de museumboerderij Erve Daggel waar tegen een kleine vergoeding een bezoek aan kan worden gebracht. Kom een kijkje nemen en proef de smaak van puur!